Lezing

Over perfectionisme bij medewerkers, jongeren of volwassenen
 

Perfectionisme als gave of vergiftigd geschenk?

Perfectionisme lijkt soms wel een tweesnijdend zwaard: het kan je veel goeds brengen (en soms is het net dankzij dat perfectionisme dat je staat waar je staat), maar anderzijds kan het je ook helemaal uit balans brengen, druk bezorgen en je doen twijfelen aan jezelf.

Binnen deze lezing belichten we perfectionisme van deze beide kanten: wat is het, wat zijn de gevolgen, en wil en kan jij hier iets aan veranderen?

Lezing Perfectionisme
Perfectionisme bij je kind: een gave of een vergiftigd geschenk?
Lezing perfectionisme bij kind

Je kind wil alles heel precies en tot in de puntjes afwerken en legt de lat gigantisch  hoog voor zichzelf. Een acht op tien is niet genoeg en elke sportwedstrijd kon stukken beter. Je zoon of dochter streeft naar een foutloos parcours en is ontzettend kritisch voor zichzelf én voor anderen.  Herkenbaar? Het zijn allemaal aspecten die typisch zijn voor kinderen die perfectionistisch zijn.

Hoe kan je als mama of papa omgaan met een kind dat alles liefst perfect wil doen? Is dat eigenlijk wel een probleem? En hoe denk je over jezelf? Wil of moet jij een feilloze ouder, partner of werknemer zijn?