workshop

 

Voor professionals, ondernemingen, en individuen

"PRETTY PERFECT"

Algemeen

Perfectionisme is een tweesnijdend zwaard. Perfectionistische werknemers zijn vaak zeer gedreven en nauwgezet, gaan tot het uiterste en verwachten een bovengemiddelde prestatie. Echter, het perfectionisme kan ook hinderlijk zijn voor een werknemer,

waardoor ze minder productief en gelukkig zijn op het werk, en uiteindelijk hun veerkracht sterk onder druk komt te staan.

 

Wat is perfectionisme precies? Waar komt het vandaan? Wat levert het op, en wat zijn de gevolgen op het werk? Aan de hand van een werkboekje komt elke deelnemer meer te weten over zijn perfectionisme. We maken kennis met diverse hefbomen zodat werknemers beter met hun perfectionisme kunnen leren omgaan.

 

Doelstellingen

  •  Meer inzicht in je perfectionisme (wat is het, hoe toont het zich en waar komt het vandaan)

  • Wat de gevolgen zijn van perfectionisme (voor jezelf en op het werk)

  • Meer inzicht in je eigen denken en doen, hetgeen je drijft, je sterktes en je valkuilen

  • Een groter gevoel van ‘controle’ in plaats van gecontroleerd te worden door je perfectionisme

  • Meer aandacht voor wat jij echt wil en meer zelf-compassie

  • Proberen te experimenteren en je faalangst overwinnen

  • Concrete actiepunten

Perfectionisme

Aanpak

Deelnemers werken actief mee: ze staan stil bij hun gevoelens, gedachten en gedrag. Via diverse opdrachten en oefeningen moedigen we zelfreflectie aan tijdens de workshop. De balans tussen theorie, oefeningen en evaluatie is cruciaal. Deze workshop is een belangrijk startpunt en reflectiemoment. Deelnemers worden geactiveerd om zelf te kiezen wat ze (niet) willen veranderen en waarmee ze na afloop van de workshop graag mee aan de slag gaan.