top of page
IMG_5727_edited.jpg

coaching

Stairs.jpg

“The curious paradox is that when I accept myself just as I am, then I can change.”

 - Carl Rogers -

Coaching vertrekt vanuit nieuwsgierigheid. Het gaat over stilstaan bij wat maakt dat je staat waar je staat, wat je geholpen heeft, wat je sterktes zijn, wat jou triggert en waarom je soms reageert zoals je reageert. Om vandaaruit te onderzoeken waar je nog naartoe wil, wat je niet meer wil doen, wie je wil zijn, wat jij belangrijk vindt en wat je daarvoor nodig hebt.

Het gaat niet over het fixen, anderen veranderen of het wegwerken van problemen. Het gaat over jouw groei, ontwikkeling, zelfbewustzijn, durf en moed. 

Als coach bieden we geen antwoorden, wel een spiegel, die soms confronterend kan zijn en tegelijkertijd verhelderend omdat je je bewust wordt van datgene wat je drijft. 

Coaching betekent jezelf toelaten om bewust de tijd te nemen om stil te staan. 

Jezelf dit gunnen is al een eerste, belangrijke stap. Als je datgene wat je doet weet te aligneren met wat je denkt en voelt en wat je ook écht wil bereiken, zal je zowel professioneel als persoonlijk meer voeldoening ervaren en sterker staan.

        

Voor managers, ondernemers, bedrijfsleiders en professoren.

Als executive zijn vele ogen op jou gericht: er wordt veel van je verwacht en je staat er soms alleen voor.

       Een extern, neutraal en soms confronterend klankbord helpt je om je zelfbewustzijn te vergroten.

 

Niet alleen je bedrijf is in constante evolutie en groei, ook jij wordt in die groei uitgedaagd en dat geeft spanning. 'What got you here, won't get you there' vat de uitdaging waar veel executives voor staan mooi samen.

       Executive coaching is een doeltreffende accelerator voor persoonlijke ontwikkeling en organisatieverandering.

executive coaching
        

Voor (nieuwe) leidinggevenden

 

Goed leidinggeven betekent dat je niet handelt vanuit je eigen (onbewuste) behoeftes, wel bewust kan kiezen voor datgene wat jij, je medewerkers, het team, en de organisatie nodig heeft.  

     In een traject gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt om te groeien in je leidinggevende rol, op het niveau van het willen, durven en doen.

Thema's:

- impact van je leidinggevende stijl 

- perfectionisme, onzekerheid, angst

- stressmanagement 

- delegeren en vertrouwen schenken

- feedback en communicatie

- performance management

- omgaan met conflict en verandering

Leiderschapscoaching
Image by Jack Anstey

Leadership is a journey, not a destination. It is a marathon, not a sprint. It is a process, not an outcome. (quoting John Donahoe) - Bill George

Wat kan je verwachten?

 

Coaching is een doelgericht proces van groei en ontwikkeling. In deze 'journey' definiëren we jouw doelen en gaan we de reis met jou aan.

Het doel is dat jij na een coachingstraject, met de extra verworven bagage, de volgende reis zelf kan maken. 

Hoewel we sterk op maat werken, doorloop je in het coachingsproces typisch de volgende stappen:  

intake

In de intake kaderen we wat coaching is, verhelderen we jouw coachingsvraag en kan jij bepalen of er een fit is met de coach. We sluiten af met concrete afspraken.

Doelen verhelderen 

We leggen duidelijke doelstellingen voor het traject vast. Ook het engagement om tussen de sessies te werken wordt besproken: als coachee ben jij verantwoordelijk voor jouw journey. 

coachingstraject

Elke sessie volgt een gestructureerd format: vanuit concrete doelen dagen we je via vraagstelling en oefeningen uit tot zelfreflectie, verandering en actie. 

afsluiten

Elk traject sluiten we helder af met een waarderende terugblik op de afgelegde weg en welke bagage je onderweg hebt opgedaan. We kijken vooruit naar welke stappen je zal zetten om je journey verder te zetten.

“Liesbet stelt bijzonder goede en pertinente vragen, op een professionele en respectvolle manier. Zelden geeft ze antwoorden, maar ze reikt wel manieren aan om tot (persoonlijke) antwoorden te komen. Loslaten en omdenken waren voor mij zulke eenvoudig schijnende antwoorden, maar ze waren oh zo moeilijk in de praktijk te brengen in stresserende periodes.  Nu lukt dit beter, met dank aan Liesbet!"

Pieter Mathys - Project manager

Get in Touch

Contacteer me voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek:

liesbet.boone@conundrum-consult.be

+32 0499 31 16 85

Wondelgem (Gent)

Logo Liesbet zandgeel klein.png
bottom of page